Werkvormen

In mijn praktijk gebruik ik de volgende werkvormen.
Voor meer informatie klik op de werkvormen:

Werkwijze
De duur van een behandeling is circa 1 uur. Ik begin met een anamnese. Aan de hand van de klachten kijk ik naar de lichaamshouding (o.a. overstrekte knieën). Daarnaast inspecteer ik de huid (tonus, temperatuur, verkleuringen) en voel ik waar problemen zitten door middel van verschillende onderzoekstechnieken. Na enige uitleg start ik de behandeling. Na de behandeling zoek ik meer achtergrondinformatie (ook de metafysische achtergrond) over de klachten. Deze gegevens verwerk ik voor aanvang van de volgende behandeling in een behandelplan die in de volgende behandelingen besproken zal worden.
Informatie over voeding heeft ook een belangrijk aandeel.

Pedicure
Pedicure met de volgende specialisaties:
- reumatische voet
- diabetische voet
- overige risicovoet
- medisch pedicure

Spataderbehandeling
Deze behandeling met olie wordt toegepast bij zwangeren met hormoonproblemen en/of spataderen, bij mensen met overgangsproblemen en spataderen.

Fibromassage
Een massage speciaal voor fibromyalgiecliënten. Ook voor fibromyalgiecliënten met slaapproblemen.

Lypossage
Stevige massage waarbij de vetophoping in het lichaam wordt afgebroken op een natuurlijke manier zonder medische ingreep. Deze massage wordt toegepast bij vrouwen én mannen.

Bindweefselmassage
Stevige massage die op de zenuwbanen werkt. Deze massage werkt ontstressend en wordt toegepast bij klachten zoals vastzittende nek/schouderpartij, zware benen, verkrampte onderrug.

Lymfedrainage
Het lymfestelsel is erg belangrijk voor de afweer van het lichaam. Via lichte massage van bepaalde punten op de voet met een beetje natuurlijke olie wordt de lymfestroom gestimuleerd. Daardoor kan het lichaam afvalstoffen sneller afvoeren wat de gezondheid ten goede komt. Een lymfemassage kan helpen bij:

Hoofdpijn en massage
Dit is een massage toegepast op de schouders en nek.

Universal Contour Wrap
De Universal Contour Wrap heeft als doelstelling het lichaam te ontgiften van opgehoopte afvalstoffen tussen de vetlagen in de huid. De Universal Contour Wrap verwijdert dode huidcellen, reinigt de huid, ontgift het lichaam, verstrakt de huid en maakt littekens, striemen en cellulitis minder zichtbaar. Een bijkomstigheid is dat er een blijvend centimeterverlies kan optreden.
De elastische windsels die gedrenkt zijn in een zeeklei-oplossing, omvatten het lichaam in een warme omslag. De toxische stoffen die in de huid en de vetlaag opgestapeld zijn, voelen zich sterk aangetrokken door deze warme omslag en gaan langs deze weg het lichaam trachten te verlaten. De windsels mogen er na een uurtje rusten weer af. Na een behandeling hoeft u zich niet te douchen. De klei die zich in de poriën van de huid bevindt zal nog enkele dagen doorwerken. Na een behandeling met de Universal Contour Wrap voelt u zich lekkerder in uw vel, alsof uw lichaam zich van een pak gifstoffen heeft ontdaan. De behandeling duurt circa 2 uur. Een kuur van 3 behandelingen is aan te bevelen.